Nyt erhvervsnetværk for passivhusbyggeri en kæmpe succes

På kort tid fik ”Passivhus Nordvest” 50 medlemmer

Viden og netværk. Det er hovedideen bag foreningen ”Passivhus Nordvest”, som blev stiftet i juli 2010. Siden da har netværket holdt tre meget velbesøgte fyraftensmøder, fået godt 40 medlemmer og afholdt en studietur samt oprettet hjemmesiden www.passivhusnordvest.dk.

Visionen med netværket har fra starten været, at virksomheder i Thy og på Mors arbejder sammen om at blive førende indenfor energirigtigt byggeri, og netværket når allerede langt ud over Thy og Mors.

– Det er gået over al forventning med at få netværket i gang, siger initiativtageren Troels Kildemoes, der er civilingeniør og ekspert i passivhushusbyggeri.

Massive udfordringer

Byggeriet i hele Europa står i de kommende år overfor massive udfordringer, fordi energiforbruget skal reduceres, og der kommer yderligere krav til lavenergibyggeri.

– Vores mål er at netværket får den nyeste viden, så de sammen med andre virksomheder og udviklings- og forskningsmiljøer kan udvikle og afprøve nye bygningskoncepter og produkter, fortæller Bertel Bolt-Jørgensen, der er medstifter af foreningen.

Store ordrer

Hassing Huset i Hurup er en af de virksomheder i Thy, der er langt fremme med passivhusbyggeri. Allerede før de meldte sig ind i Passivhus Nordvest fik de tre større ordrer på at bygge deres typehus – Sunshine House – og siden har de været i gang med at bygge i Sønderborg, Kolding og Vejle.

Direktør Kresten Larsen fortæller, at de via Passivhus Nordvest har lært en masse nye ting om energivenligt byggeri, og at det er en stor inspirationskilde at komme til fyraftensmøderne.

Verdensnyhed i lavenergivinduer

Hos Vipo Vinduer A/S i Vestervig, har man netop lanceret en verdensnyhed indenfor passivhuse; det første udadgående passivhusvindue, som er certificeret i henhold til de strenge passivhus krav. Vinduesfabrikken er naturligvis også medlem af Passivhus Nordvest, og synes det er et godt initiativ.

Afgørende betydning

Erhvervsnetværket rækker langt ud og på Mors har Morsø Tømrer- og Snedkerforretning A/S meldt sig ind i Passivhus Nordvest. Direktør Kurt Justesen fortæller, at det har haft afgørende betydning for virksomheden.

– Vi har med afsæt i netværket nu endelig fået udviklet det typehus af træ, som jeg længe har drømt om, fortæller han.

Han regner med at det nye +energihus kommer i produktion i slutningen af 2011 og han har store forventninger til både salget og udviklingen af virksomheden.

– Det kommer absolut til at betyde, at vi skal ansætte flere medarbejdere, spår han.

Om Passivhus Nordvest

[one_half]

[list style=”style4″]

  • For virksomheder der har ambitioner om at deltage og dygtiggøre sig indenfor passivhuse og superlavenergibyggeri.
  • 39 medlemmer
  • Et medlemskab koster 2000 kr./år
[/list]

Formål:

[list style=”style4″]

  • Skabe stærkt marked for superlavenergibyggeri gennem information
  • Markedsføring af medlemmer overfor potentielle kunder
  • Medlemmerne skal have adgang til den nyeste viden inden for superlavenergibyggeri
  • Foreningen skal være synlig dialogpartner overfor kommuner i Nordvestjylland
  • www.passivhusnordvest.dk

[/list]
[/one_half]
[one_half_last]
[googlemap width=”false” height=”400″ latitude=”0″ longitude=”0″ address=”brendgaardvej 19, 7760″ zoom=”15″ type=”G_NORMAL_MAP”]
[/one_half_last]