Bæredygtighed til sportsevents

Normalt når der bliver holdt store sportsevents eller musikarrangementer bliver bæredygtighed og grønne hensyn nedprioriteret til fordel for økonomiske hensyn. Thisted Kommune og KIA Cold Hawaii PWA World Cup beviser, at det bestemt ikke behøver at være sådan.
KIA Cold Hawaii PWA World Cup Thisteds Grønne Tråd deltog aktivt i arrangementet som en del af det sponsorat Thisted har givet KIA Cold Hawaii PWA World Cup. Derfor var vægten selvfølgeligt lagt på de mange grønne oplevelser gæster kan få i Thisted. Rent a Green Car-programmet blev vist frem, hvor besøgende kunne leje en grøn elbil til World Cup-pris.

Samtidigt kunne gæsterne også downloade Den Grønne Tråds smartphone app og det sjove minispil Win Surfer til IOS og Android, der var lavet til arrangementet. Samtidigt blev app’en også præsenteret til publikum over hele verden gennem KIA Cold Hawaii PWA World Cup’ens live stream tv.

Sportslig og bæredygtig succes

Det var glade arrangører, der nåede de sportslige mål med arrangementet. KIA Cold Hawaii PWA World Cup blev arrangementet, hvor den nye verdensmester blev kåret. Den kun 18 år gamle Philip Köster, kaldet windsurfings Boris Becker, vandt verdensmesterskabet for andet år i træk

Det har været vigtigt for KIA Cold Hawaii PWA World Cup at satse på bæredygtighed fortæller sustainability manager Ane Cæcilie Scheel.

Vores event bruger havet og naturen, derfor er det vigtigt, at vi tager ordentligt vare på de ressourcer vores event lever af – Det er noget de professionelle surfer havde stor respekt for, fortæller Ane Cæcilie.

Ane Cæcilie Scheel uddyber, at der har været udfordringer i forbindelse med eventen, men disse er forventede, da det er første år, at dette er på programmet. På samme måde, siger Ane Cæcilie, at det formentligt har været en smule dyrere, at lave eventen bæredygtig, men det tilskriver hun den indkørselsfase, de havde forventet ville være.

Blandt de mange tiltag har blandt andet været grundig affaldssortering, således at det organiske affald har kunnet gå i et lokalt biogasanlæg.

Børn rydder op og lærer om stranden

Thisted Kommune afholdt flere naturpleje-arrangementer, hvor skolebørn fik mulighed for at få viden om, hvilken slags affald der truer vores strande. Som det ses i videoen nedenfor, gik børnene til opgaven med stor entusiasme.