90.000 kr.! Så meget sparer Områdecenter Solgården hvert år på at lease én elbil.

På Områdecenter Solgården kører de projektet Natugleordningen. Det betyder, at Solgården, to plejecentre samt et bofællesskab i området deles om en kørende nattevagt. Tidligere skulle den kørende nattevagt bruge sin privatbil i nattevagten. I dag har de fundet en mere økonomisk model. En leaset elbil.

 

Det var Elisa Hove, administrativmedarbejder på Solgården, som fik ideen til at lease elbilen. Hun blev bakket op af sin chef Annette S. K. Jensen, så nu kunne ideen blive til virkelighed. Elisa Hove fortæller: – Vi har kun haft elbilen i brug siden midten af juli i år, med vi kan allerede se at vores beregninger holder stik. På en måned sparer vi ca. 7.500 kr. netto. – og det svarer til en årlig besparelse på knap 90.000 kr. Og det ser endda ud til at besparelsen kan blive endnu større, da bilen ikke kræver så mange opladninger, som forventet. Det er jo helt fantastisk – og så skal man lige huske på, at vi opnår denne besparelse på bare én bil. Det håber jeg også andre kan se ideen i, slutter Elisa Hove af.

 

Med et kørselsbehov på ca. 90 km i gennemsnit pr. nat genererer elbilen en besparelse på 35 % pr. kørte km. Medarbejderne er også glade for ordningen, da befordringsreglerne kun giver dem en begrænset kompensation for kørsel til og fra eget hjem, når de benytter privatbilen, som tjenestebil.

Udover de økonomiske fordele der er for både Solgården og medarbejderne, så der selvfølgelig også den miljømæssige gevinst, der er ved at skifte benzinbilen ud med en som kører på 100 % ren og grøn el fra de mange vindmøller i Thy.

 

I grøn tråd med Thisted Kommunes Energi- og Ressource politik

Initiativer som denne er helt i tråd med Thisted Kommunes Energi- og Ressource politik, hvis formål er at reducere energiforbruget hos borgere, virksomheder samt kommunen selv. En af politikkens indsatsområder er bæredygtig transport, hvor formålet er at reducere udledningen af CO2 gennem nye transportformer og -mønstre.

 

– Det som næsten glæder os allermest er, at plejecentrene på eget initiativ tester elbilen som et mere miljøvenligt og økonomisk fordelagtigt alternativt til brug af egen bil til tjenestekørsel. Det er en rigtig flot indsats, som jeg kun kan bifalde. Som klimakommune har Thisted Kommune bl.a. det mål, at reducere CO2-udledningen fra kommunens egne køretøjer, så indføring af elbiler er helt i tråd med denne målsætning, siger Pennie F. Henriksen, projektleder, Thisted Kommune.